Γιατί το e-mail του Δήμου Ναυπλιέων δεν στάλθηκε στα «Αργολικά»;

 

To e-mail του Δήμου Ναυπλιέων που έφτασε στους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ στις 8.32 το βράδυ της Πέμπτης 29/9 αφορούσε την απάντηση του δημάρχου Δ. Κωστούρου στα όσα είχε πει λίγες ώρες νωρίτερα ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δ. Καμπόσος για τη μη υπογραφή της συμφωνίας για τα σκουπίδια. Παράλληλα, καλούσε στη συνέντευξη που την επόμενη μέρα θα έδινε ο Δήμαρχος.

 

Το δελτίο προερχόταν από την ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], όπως και όλα τα ενημερωτικά μηνύματα που στέλνει ο Δήμος. Στα «Αργολικά» αυτό το e-mail δεν έφτασε ποτέ… Γιατί απλά, δε στάλθηκε ποτέ! Το ίδιο συνέβη και με την εφημερίδα «Αργολική Ανάπτυξη».

 

Στα συνήθη δελτία τύπου (κυρίως με πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις του Δημάρχου και των Συμβούλων), στον πίνακα αποδεκτών περιλαμβάνονται 55 ηλεκτρονικές διευθύνσεις (κάποιες ανήκουν στους ίδιους παραλήπτες). Σε αυτό της ανακοίνωσης του κ. Κωστούρου υπήρχαν μόνο οι 51, έλειπαν δηλαδή 4.

 

Οι τέσσερις ηλ. διευθύνσεις ήταν συνεχόμενες στη λίστα και ήταν οι εξής: anagnostis.org ([email protected]), ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΥ ([email protected]), ΑΡΓΟΛΙΚΑ ([email protected]) και Αναγνώστης ([email protected]). (Δείτε στο τέλος του κειμένου την κλασική λίστα ενός συνηθισμένου e-mail αλλά και την πετσοκομμένη του συγκεκριμένου).

 

Δύο από τα e-mail που δε στάλθηκαν, ανήκουν στην (έντυπη και ηλεκτρονική) εφημερίδα «Αναγνώστης» αλλά αυτή διαθέτει και 3ο e-mail στη λίστα του γραφείου τύπου του Δήμου Ναυπλιέων, το οποίο (ευτυχώς!!!) δεν διαγράφηκε. Στα «Αργολικά» και την «Ανάπτυξη» αντιγράφηκαν οι δηλώσεις Κωστούρου από αλλού.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό με δελτία τύπου του Δήμου Ναυπλιέων. Έχουμε εντοπίσει και στο παρελθόν ανάλογες περιπτώσεις και μάλιστα σε θέματα ιδιαίτερα σημαντικά όχι μόνο για τους αναγνώστες αλλά και για το Δήμο και τους υπεύθυνούς του. Δεν πιστεύουμε ότι το λάθος ήταν τυχαίο που οφείλεται σε τεχνικούς λόγους. Ούτε πως ο ίδιος ο Δήμαρχος είχε κάποιο λόγο να αποκλείσει μερίδα των δημοτών από το να μάθουν τις θέσεις του για ένα φλέγον ζήτημα.

Αργολικά

Η συνηθισμένη λίστα

plhrhs-lista

Η …πετσοκομμένη λίστα

lista-petsokommenh