Ο Ανδριανός στον Υπουργό Υγείας για τους αγροτικούς ιατρούς της Ερμιονίδας

 

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο πλαίσιο της περιοδείας του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στην Αργολίδα με τον Βουλευτή Λάρισας Χρήστο Κέλλα και στελέχη του κόμματος στο Κέντρο Υγείας Αργολίδας και τη συζήτηση με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής για το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την σχεδιαζόμενη κατάργηση του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στο Κρανίδι και άλλα τοπικά ζητήματα, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό με θέμα την ανάγκη άμεσης επαναπροκήρυξης των τριών θέσεων αγροτικών γιατρών στην Ερμιονίδα που λήγουν τέλος Οκτωβρίου και θα σημάνουν περαιτέρω υποβάθμιση στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου.

 
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

 

“Εκτός της υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου από το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό, όπως οδηγοί, τρεις συμβάσεις αγροτικών γιατρών που υπηρετούν στην Ερμιονίδα λήγουν στο τέλος του Οκτωβρίου, και ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία επαναπροκήρυξης των θέσεων.

 

Επισημαίνεται ότι το Κέντρο Υγείας του Κρανιδίου απέχει πάνω από 80 χιλιόμετρα από το πλησιέστε3ρο νοσοκομείο, με κακό οδικό δίκτυο.

 

Δεδομένων των μεγάλων προβλημάτων που θα δημιουργήσει το ενδεχόμενο κενό, ερωτάται ο Υπουργός: Με ποιες άμεσες ενέργειες θα γίνει η επαναπροκήρυξη των ως άνω συμβάσεων ώστε να μην δημιουργηθούν κενά στην Ερμιονίδα και στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου”.

 

ika

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια