Νέες τηλεφωνικές απάτες στο Άργος με «μαϊμού» υπάλληλο τράπεζας («ενημερώνει» για κούρεμα καταθέσεων)

 

του Γιώργου Νικολόπουλου

 

Νέα τηλεφωνική απάτη διενεργείται τις τελευταίες ημέρες στο Άργος, με υποτιθέμενο υπάλληλο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας. Το ακριβές σχέδιο δράσης δεν το γνωρίζουμε, ωστόσο όλα δείχνουν ότι επιχειρεί να εξαπατήσει ανυποψίαστους καταθέτες και πιθανότατα να αποσπάσει χρήματα…

 

Ο άνδρας, με ιδιαίτερα επιβλητική φωνή, που ωστόσο δείχνει καθαρά πως δεν είναι φυσιολογική αλλά πως παίζει θέατρο, τηλεφωνεί σε τυχαίους τηλεφωνικούς αριθμούς στην περιοχή του Άργους και συστήνεται με το επώνυμο «Ντόκος», ως υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας Άργους.

 

Στην τυχαία τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε μαζί του μας είπε συγκεκριμένα: «Είστε σίγουρα καταθέτης της τράπεζάς μας. Έχει προκύψει ένα τεράστιο πρόβλημα… Θέλω να σας ενημερώσω πως έχουμε την πληροφορία ότι από το βράδυ θα υπάρξει κούρεμα των καταθέσεων κατά 60%. Όλες οι άλλες τράπεζες θα υπαχθούν στην Εθνική. Θα μπορούσε να βρεθεί τρόπος να αποτρέψουμε το κούρεμα των δικών σας καταθέσεων».

 

Όταν ο υποτιθέμενος τραπεζοϋπάλληλος άρχισε να δέχεται περισσότερες ερωτήσεις που έδειχναν ότι δεν γίνεται πιστευτός, είπε πως πιθανόν έγινε λάθος με το όνομα, πως θα το ελέγχει και θα μας ενημερώσει εκ νέου. Φυσικά, ακόμα περιμένουμε…

 

Σε επικοινωνία με στελέχη της Εθνικής Τράπεζας Άργους, μας ενημέρωσαν πως πρόκειται για απάτη που στόχο έχει να αποσπαστούν χρήματα. (Φυσικά, δεν υπάρχει υπάλληλος με το επώνυμο «Ντόκος»).

 

Ανάλογο περιστατικό αναφέρθηκε και πριν από μερικές ημέρες. Συνιστάται σε όσους δεχτούν τέτοιου είδους τηλεφωνήματα, να μην πανικοβληθούν και να καταγγείλουν το περιστατικό στην Αστυνομία. Και βέβαια, να ενημερώσουν τους οικείους τους ώστε να μην πέσουν θύματα.

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια