Σπίρτζης σε Ανδριανό για αντιπλημμυρικά έργα στο Άργος: Υπεύθυνη η Περιφέρεια και ο Δήμος…

 

Στην Ερώτηση που είχε καταθέσει στις 12 Σεπτεμβρίου στη Βουλή ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός με θέμα την ανάγκη εκπόνησης μελετών και υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων στο Άργος απάντησε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χ. Σπίρτζης επισυνάπτοντας Υπηρεσιακό Σημείωμα της Διεύθυνσης Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων.

 

Στο ως άνω σημείωμα αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

 

– Ο σχεδιασμός, η μελέτη, η κατασκευή και η συντήρηση αντιπλημμυρικών έργων ανήκουν στις αρμοδιότητες των Περιφερειών. Η Υπηρεσία μας θα εμπλακεί στη μελέτη και κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας εφόσον αυτά χαρακτηριστούν ως ειδικά και σημαντικά έργα Εθνικού Επιπέδου.

 

– Η Υπηρεσία μας, για την ενίσχυση της προσπάθειας των Περιφερειών για την αντιμετώπιση εκτάκτων πλημμυρικών καταστροφών, έχει προτείνει με έγγραφό της, την προέγκριση ειδικής διάταξης προκειμένου από τις πιστώσεις του έργου 2014ΣΕ57200002 να μεταβιβάζονται πιστώσεις μέχρι ποσού 20 εκ. ευρώ στις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας για επείγοντα έργα και μελέτες συντήρησης για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων.

2 σχόλια

  1. Μην φαντάζεστε ότι ο δήμαρχος Καμπόσος και ο βουλευτής Ανδριανός δεν γνώριζαν ότι η διαχείριση των όμβριων υδάτων της πόλης είναι ευθύνη του δήμου Άργους – Μυκηνών και περίμεναν να τους το πει ο υπουργός. Η πρακτική που ακολουθεί ο νεοδημοκράτης δήμαρχος για να αποποιηθεί τις ευθύνες του και η εξόφθαλμη αλληλεγγύη του επίσης νεοδημοκράτη συντρόφου βουλευτή, ο οποίος ανερυθρίαστα κοροϊδεύει τους κατοίκους και το κομματικό του ακροατήριο, δεν ωφελεί την πόλη. Λυπούμαι που κάτοικοι της πόλης συμπεριφέρονται ως οπαδοί και ανέδειξαν βουλευτή και δήμαρχο οι οποίοι με τις πράξεις τους υβρίζουν και προσβάλλουν την νοημοσύνη του συνόλου των κατοίκων της πόλης μας.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια