Δημήτρης Παπαντωνίου: «Να γίνει ο Οίακας… νέα Κύμη»

 

Συνέντευξη στο www.sports.gr

 

Ο Οίαξ Ναυπλίου, δημιουργούσε πέρυσι τέτοια εποχή, ρόστερ με σκοπό την παραμονή στη Γ’ Εθνική, όπου είχε επιστρέψει μετά από αρκετά χρόνια. Παρά την αλλαγή προπονητή στα μέσα της σεζόν, φέρνοντας τον Παύλο Νόντα στα ηνία της τεχνικής ηγεσίας, η «ζημιά» του ξεκινήματος ήταν ανεπανόρθωτη, αλλά η διοίκηση με πρόεδρο τον Κώστα Ρέππα κάθε άλλο παρά πτοήθηκε, επιχειρώντας να «χτίσει» κάτι πιο στέρεο με την εμπειρία που απέκτησε, στην επάνοδο στις εθνικές κατηγορίες.

 

Αρκετές κινήσεις πραγματοποιήθηκαν από την ομάδα της Αργολίδας, αλλά πιο «ηχηρή» ήταν η μεταγραφή του Δημήτρη Παπαντωνίου, ο οποίος πριν από λίγο καιρό είχε στεφθεί πρωταθλητής με την Κύμη στην Α2 και δέχθηκε να στηρίξει το νέο, φιλόδοξο πλάνο του Οίακα.

 

Ο έμπειρος πλέι μέικερ βρέθηκε μαζί με την ομάδα του στο 1ο Kalamata B.C. Cup και στο πλαίσιο αυτού, μιλά στο Basketblog.gr για την νέα πρόκληση της καριέρας του, δηλώνοντας αποφασισμένος να βοηθήσει τον Οίακα να γίνει… μία καινούργια Κύμη. Αναφέρεται στους λόγους που τον έφεραν από την Εύβοια στο Ναύπλιο, χωρίς ασφαλώς να ξεχνά την ομάδα, με την οποία πανηγύρισε πριν από λίγο καιρό την άνοδο στην Basket League.

 

Πώς επιλέγει ένας πρωταθλητής Α2 να παίξει στην Α1 ΕΣΚΑΚ;

Ήταν μία μεγάλη απόφαση για τη ζωή μου. Πέρασα τρία πανέμορφα χρόνια στην Κύμη και θα έμενα σε αυτήν, αν δεν υπήρχε η πρόταση αυτή μαζί με τη σιγουριά που μου παρείχε η διοίκηση του Οίακα. Μπορεί να έζησα μεγάλες στιγμές ως παίκτης της Κύμης, αλλά έρχονται στιγμές που προτιμάς να παίξεις σε μία χαμηλότερη κατηγορία, για να βοηθήσεις μία ομάδα να εκπληρώσει επίσης τα όνειρά της. Υπήρχε και το κίνητρο του να ξαναβρώ την οικογένειά μου, την οποία είχα χάσει.

 

Η διοίκηση σου έδωσε κάποιο ιδιαίτερο κίνητρο;

 

Ήταν η ιδανική ομάδα για να κάνω μία καινούργια αρχή στην καριέρα μου, ενώ φαίνεται πως υπάρχουν σημαντικές φιλοδοξίες στις τάξεις της. Θέλησα να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία, παίζοντας μάλιστα στον τόπο όπου μένω.

 

Άρα θα είσαι ο παίκτης που θα αναλάβει το ρόλο του ηγέτη.

 

Δε θα έλεγα ακριβώς ότι είμαι ο ηγέτης. Όλα τα παιδιά καταβάλλουν σπουδαία προσπάθεια για να φτάσει ψηλά ο Οίακας, ο οποίος θα μπορούσε να είναι μία περίπτωση Κύμης ή Αμπελοκήπων από πιο παλιές ομάδες που κάθε χρόνο κέρδιζαν άνοδο.

 

Μπορεί ο Οίακας να γίνει μία καινούργια Κύμη;

 

Γιατί να μη γίνει; Είναι μία ομάδα με σπουδαίο πλάνο και την φιλοδοξία να τα καταφέρει, αν ακολουθήσει το μονοπάτι της Κύμης μπορεί επίσης να τα καταφέρει.

 

Πώς σχολιάζεις τη συμβίωση με τον Παύλο Νόντα;

 

Με τον κόουτς Νόντα είχαμε συνεργαστεί στην ΑΕΚ Άργους, ενώ ήταν βοηθός προπονητής. Τον ζω πρώτη φορά ως πρώτο προπονητή και είναι εξίσου καλός, ενώ πρόκειται για ένα σπουδαίο άνθρωπο, που βοηθά όλους τους παίκτες να αισθάνονται άνετα.

 

Στον πρώτο καιρό που βρίσκεσαι στο Ναύπλιο, ποιες διαφορές έχεις διακρίνει μεταξύ Α2 και τοπικού πρωταθλήματος;

 

Οι ισορροπίες είναι λεπτές και οι διαφορές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ούτε μικρές, ούτε χαοτικές. Ο επαγγελματίας δημιουργείται μέσα από τη συνήθεια. Πρέπει να είσαι συνεπής στην προπόνηση, τακτικός σε διάφορες ασκήσεις όπως τα βάρη και να έχεις κυρίως τη διάθεση να γίνεις επαγγελματίας.

 

Μετά από τρία τρομερά χρόνια με συνεχόμενες ανόδους, δεν είσαι πια παίκτης της Κύμης. Θα ήθελες να στείλεις κάποιο μήνυμα στους ανθρώπους της;

 

Εύχομαι δύναμη στην Κύμη και πολλές επιτυχίες. Ελπίζω να την φτάσουν πιο ψηλά απ’ όσο την φτάσαμε εμείς. Αυτή η ομάδα θα είναι πάντα στην καρδιά μου.