Στην προσυνεδριακή συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ Ερμιονίδας, το θέμα παραμονής του ΙΚΑ

 

Το Σάββατο 24 Σεπτέμβρη , σε προγραμματισμένη ανοιχτή προσυνεδριακή συνέλευση της Οργάνωσης Μελών Ερμιονίδας του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή του βουλευτή Γιάννη Γκιόλα και του μέλους της Κ.Ε. (και του οργανωτικού γραφείου) Χρήστου Πιλάλη, προσήλθαν ο Δήμαρχος, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων και πολίτες για να θέσουν το θέμα του ΙΚΑ Κρανιδίου.

 

Συγκεκριμένα ήσαν παρόντες ο δήμαρχος Δημ. Σφυρής, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Γεωργόπουλος, της ελάσσονος μειοψηφίας Τάσος Τόκας, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ερμιόνης Χρ. Δάγκλης, ο διευθυντής του ΙΚΑ Κρανιδίου Αθαν. Δρούζας δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες της Ερμιονίδας.

 

Το θέμα προτάχθηκε και έγινε διεξοδική συζήτηση.

 

Αρχικά ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας αναφέρθηκε στο αίτημα που είχε αποστείλει στον Υφυπουργό Κοιων. Ασφαλίσεων Τάσο Πετρόπουλο και τον Διοικητή του ΙΚΑ Διον. Καλαματιανό όπου εξετέθησαν οι λόγοι για τους οποίους καθίσταται αναγκαία η λειτουργία του ΙΚΑ Κρανιδίου, ως έχει μέχρι σήμερα.

 

Ο κ. Γκιόλας ενημέρωσε στη συνέχεια ότι τη Δευτέρα 19 του μηνός, ο Διοικητής του ΙΚΑ του μετέφερε την πρόθεση της διοίκησης να μετατραπεί το παράρτημα ΙΚΑ Κρανιδίου σε Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης, όπως συμβαίνει και με 60 ανάλογες δομές σε ισάριθμες πόλεις, το οποίο όμως θα καλύπτει το 90% των ενεργειών και υπηρεσιών που παρέχονται σήμερα.

 

Οι παρευρισκόμενοι και ο διευθυντής του ΙΚΑ απαίτησαν να παραμείνει η μονάδα του ΙΚΑ ως έχει και να γίνει προσπάθεια μείωσης του μισθώματος, η εξεύρεσης άλλου χώρου.

 

Τόσο ο Γιάννης Γκιόλας όσο και ο Χρήστος Πιλάλης τόνισαν ότι θα μεταφέρουν στο κόμμα όσο και στη διοίκηση του ΙΚΑ το καθολικό αίτημα της περιοχής , όπως αυτό εκφράστηκε από το σύνολο όσων παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση για διατήρηση – λειτουργία της μονάδας του ΙΚΑ ως έχει ή για συνέχιση λειτουργίας για εύλογο χρονικό διάστημα, εν όψει και της (από 1-1-17) έναρξης ισχύος των διατάξεων για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια