10 ημέρες πριν εκπνεύσει η 5η παράταση για την Ανάπλαση – Ο κόσμος αγωνιά και περιμένει απαντήσεις

 

του Γιώργου Νικολόπουλου

 

Στις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η Ανάπλαση του κέντρου του Άργους. Αυτό προβλέπει η 5η παράταση που δόθηκε από την Περιφέρεια σε ένα έργο που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στις 6 Οκτωβρίου του 2015.

 

Οι 8 μήνες που αρχικά είχαν οριστεί για την ολοκλήρωση έγιναν 20 και μέσα στις επόμενες 10 μέρες θα πρέπει να γίνουν τα ανολοκλήρωτα έργα που καλύπτουν σχεδόν το 30% του συνόλου (ολοκλήρωση λαϊκής αγοράς, πάρκου Μπόνη, δημιουργία παιδικής χαράς στο πρώην θεατράκι, φυτεύσεις δέντρων και φυτών, ξαναγέμισμα και σωστή λειτουργία λίμνης κλπ).

 

Σε 10 μέρες θα πρέπει να ζητηθεί από την Ε.Ε. να επιθεωρήσει το ολοκληρωμένο έργο, να τα βρει όλα στην εντέλεια και να μη ζητήσει από το Δήμο (τους Δημότες ουσιαστικά) να επιστρέψουν τα χρήματα που μέχρι τώρα δόθηκαν (άραγε πόσα είναι;).

 

Αυτή τη στιγμή, το έργο έχει βαλτώσει. Οι πολίτες συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται (όχι δηλαδή πως όταν τελειώσει θα ανακουφιστούν) και κανείς από τον Δήμο και την Περιφέρεια δεν ενημερώνει σε ποια φάση βρίσκεται η Ανάπλαση και πώς μπορεί να ολοκληρωθεί.

 

Τελευταία φορά που ακούστηκε κάτι περί ολοκλήρωσης του έργου ήταν πέρυσι τον Οκτώβριο, όταν ο λαλίστατος κατά τα άλλα Δήμαρχος υποσχόταν και διαβεβαίωνε ότι στις 31 Δεκεμβρίου 2015 όλα θα είναι έτοιμα.

 

Από τότε όλα γίνονται χωρίς καμία επίσημη ανακοίνωση προς τους πολίτες. Όλα στα κρυφά ή έστω με μισόλογα. Καμιά συγκεκριμένη κουβέντα από τον Καμπόσο ή τον Τατούλη. Και τα ερωτήματα του κόσμου παραμένουν και ζητούν απαντήσεις…

 

Κάποια από αυτά: Τι γίνεται από την αρχή της χρονιάς που σταμάτησε η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ; Υπάρχουν χρήματα και πού; Τι σημαίνει ότι υπάρχει ένα κοινό έργο μεταξύ Άργους και Ναυπλίου που ονομάζεται «Εκβάθυνση λιμένος Ναυπλίου και Αστική ανάπλαση Άργους» και στο οποίο η Περιφέρεια θα διαθέσει 4 εκατομμύρια ευρώ; Μήπως το ένα σκέλος του “κοινού έργου” επιβραδύνει και το άλλο; Η Περιφέρεια θα δώσει 6η παράταση; Κι αν όχι, ποιος θα πληρώσει το πρόστιμο της μη ολοκλήρωσης και με τι χρήματα θα αποκατασταθούν οι πληγές που παραμένουν ανοιχτές στο κέντρο της πόλης;

 

 

 

4 σχόλια

  1. όσα συνέβησαν να θυμίσω ότι έγιναν με την ανοχή των πολιτών.Κατά τα άλλα ναι,είναι η χειρότερη δημοτική αρχή αλλά δεν το λέμε φωναχτα.Το ψυθιρίζουμε μη και μας ακούσει ο μπόγιας

  2. Συμφωνώ Απόλυτα.Ψέμα και προπαγάνδα.Η χειρότερη δημαρχία.Αντί να φτιάξουν ,να κάνουν τη ζωή των πολιτών ευκολότερη και ποιοτικότερη,την υποβάθμισαν.

  3. η χειρότερη δημοτική αρχή που έχει περάσει από το Άργος. Φλάς εντυπώσεις και facebook. για άλλη μια φορά θα πρέπει να πάρουμε πενήντα παρατάσεις για μια αναπλαση μια μικρής πόλης, μπας και όπως λένε οι του δήμου σηκώσουμε το κεφάλι μας απέναντι στις άλλες πολεις. Μια ποιός ασχολείτε μαζί μας δεν έχω καταλάβει.Λες και οι υπόλοιποι δήμοι δεν εχουν τα δικά τους προβλήματα. Κανένα όραμα , καμία λογική και όλα πρόχειρα όπως γίνεται πάντα στην Ελλάδα.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια