Η Δαμασκηνού «απαντά» (χωρίς να δίνει απαντήσεις) στο δημοσίευμα των Αργολικών

 

Χωρίς να διαψεύδει την ύπαρξη του e-mail που απέστειλε στους διευθυντές των δημοτικών και των νηπιαγωγείων (πώς μπορεί να το κάνει άλλωστε;), η πρόεδρος της α’βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Άργους-Μυκηνών απέστειλε σε όλον τον τοπικό τύπο απάντηση για το χθεσινό δημοσίευμα των «Αργολικών»:

 

Αγαπητοί κύριοι,

Με στόχο την αποκατάσταση της αλήθειας αναγκαζόμαστε με την παρούσα επιστολή να διευκρινίσουμε τα αυτονόητα.  Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Άργους-Μυκηνών ουδέποτε απέκλεισε για συνεργασία οποιονδήποτε επιχειρηματία της τοπικής αγοράς, όπως παρουσιάστηκε σε τοπικό ηλεκτρονικό μέσο. Από την αρχή της θητείας μου ως πρόεδρος της σχολικής επιτροπής είχα πάντα ως γνώμονα το να διανείμω δίκαια εργασία για την άμεση  κάλυψη των αναγκών των σχολείων μας  και ουδέποτε «επέλεξα» κάποιους έναντι άλλων. Περιστατικά του παρελθόντος που διέθεταν το δημόσιο χρήμα σε συγγενείς ή πολιτικούς φίλους δεν θα υπάρξουν σε αυτή την σχολική επιτροπή. Ζούμε όλοι μας σε μια μικρή τοπική κοινωνία και τα λεγόμενα μου μπορούν να τα επιβεβαιώσουν όλοι όσοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές. Μοναδική μας απαίτηση είναι η νομιμότητα, η διαφάνεια, ο επαγγελματισμός και η δίκαιη κατανομή του δημοσίου χρήματος στην τοπική αγορά. Μερίδα του λέοντος πλέον δεν υφίσταται. Τα μαγαζάκια και οι επιχειρήσεις ανήκουν στο μακρινό παρελθόν! Η επιτροπή μας έχει ένα δύσκολο και απαιτητικό έργο, το οποίο και  αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα και ήθος. Οι σχολικές επιτροπές είναι ανοιχτές σε οποιονδήποτε επιχειρηματία επιθυμεί να συνεργαστεί μαζί μας και του οποίου η ενασχόληση μπορεί να καλύψει τις ανάγκες που έχουν τα σχολεία μας. Επί παραδείγματι, καταστήματα με γραφική ύλη, εταιρείες με  καθαριστικά προϊόντα και  τεχνικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών και φωτοτυπικών του Δήμου μας μπορούν εφόσον το επιθυμούν να καταθέσουν τις προσφορές τους στα γραφεία των σχολικών επιτροπών Β. Σοφίας 2 (τηλ. επικοινωνίας: 2751360721/31)

Η Πρόεδρος

Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Άργους-Μυκηνών

Δέσποινα Δαμασκηνού

 

Η απάντηση των “Αργολικών”

H κ. Δαμασκηνού γράφει πως η σχολική επιτροπή  «ουδέποτε απέκλεισε για συνεργασία οποιονδήποτε επιχειρηματία της τοπικής αγοράς» αλλά δεν εξηγεί γιατί χρειάστηκε να διανείμει λίστα χωρίς να υπάρχουν όλα τα καταστήματα. Δεν μας λέει γιατί τους απέρριψε, γιατί απαγόρευσε στα σχολεία να προμηθευτούν προϊόντα και υπηρεσίες από αυτά.

 

Τι σημαίνει η φράση «Περιστατικά του παρελθόντος που διέθεταν το δημόσιο χρήμα σε συγγενείς ή πολιτικούς φίλους δεν θα υπάρξουν σε αυτή την σχολική επιτροπή»; Μπορεί να γίνει πιο σαφής και να τα κατονομάσει;

 

Τι σημαίνει «δίκαιη κατανομή του δημοσίου χρήματος στην τοπική αγορά»; To να κάνει …ξεσκαρτάρισμα η Επιτροπή αυτούς που θέλει (επειδή ίσως έχουν τη μερίδα του λέοντος στις προτιμήσεις των διευθυντών) και να βάζει στη λίστα κάποιους άλλους;

 

Τι σημαίνει  «καταστήματα, εφόσον το επιθυμούν να καταθέσουν τις προσφορές τους στα γραφεία των σχολικών επιτροπών»; Έγινε ποτέ μέχρι τώρα κάποια επίσημη πρόσκληση σε όλους τους επιχειρηματίες; Ή στα μουλωχτά; Και ποιος θα κρίνει τις προσφορές;  Διεξήχθη, ή έστω θα διεξαχθεί, κάποιος επίσημος δημόσιος διαγωνισμός;

Γ. Νικολόπουλος

 

unnamed

27 σχόλια

 1. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης https://www.gedd.gr/ και στο Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης http://www.seedd.gr/ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ; ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ; ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΨΕΥΤΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΚΑΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΣ; ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ; ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!

  • Δεν υπαρχει κανενας δικηγορος που ναχει το σθενος να αναλαβει πρωτοβουλια και να πραξει το καθηκον του…και μια τεραστια διαπλοκη υπαρχει στην πολη

 2. Δεν εισθε μονο λαμογια ,εισθε και ασχετοι.κυρια ντεπουλα στον παρελθον εκαναν κουμαντο οι Διευθυντες των σχολειων ,ως υπολογοι και ταμιες της σχολικης εοιτροπης, και οχι οι δημοτικοι συμβουλοι.,εκτος και αν παρελθον εννοειτε την δικη σας προηγουμενη τετραετια ,οποτε συμφωνα με την ομολογια σας στην απαντηση, το λογο εχει πλεον ο Εισαγγελεας.τελος αυτο που κανατε με το ιμαιλ ,λεγεται κατατμηση εργου η προμηθειων και απαιτειται μειοδοτικος διαγωνισμος διοτι αφορα μεγαλο ποσο και οχι ποσο κατω των 15,000 Ευρω που θα μπορουσες να το δωσεις με αναθεση.Αληθεια τι κανουν τα επισημα οργανα των επεγγελματιων ?εμπορων ,επιμελητηριο κ.λ.π.?

 3. Νομίζω πλέον ότι θα πρέπει να μπει ένα τέλος στο να χαιδεύουμε αυτιά γράφοντας διάφορα στα Blogs και στα sites και όλα αυτά τα στοιχεία μαζί με ότι άλλο υλικό υπάρχει να σταλεί στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης https://www.gedd.gr/ και στο Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης http://www.seedd.gr/.Ο δρόμος λοιπόν υπάρχει.. θα τον ακολουθήσει κανείς?

 4. “Περιστατικά του παρελθόντος που διέθεταν το δημόσιο χρήμα σε συγγενείς ή πολιτικούς φίλους δεν θα υπάρξουν σε αυτή την σχολική επιτροπή.” δικά σας λόγια από την απάντησή σας.Ερωτώ λοιπόν επώνυμα Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος με την επωνυμία” Χρυσαλίδα” που προτείνεται στο εν λόγω μειλ ήταν συνυποψήφιά σας με το συνδυασμό του κ.Καμπόσου “Αλλαγή Πορείας; “Είναι επίσης μέλος της Σχολικής Επιτροπής που αποφασίζει για τις συνεργασίες΄;
  https://diavgeia.gov.gr/luminapi/api/decisions/%CE%9280%CE%A0%CE%A9%CE%A8%CE%94-%CE%98%CE%92%CE%98/document?inline=true
  Το κατάστημα του κ.Μώρου Μιχάλη (smart pc) το οποίο προτείνεται για συνεργασία ανήκει σε στενό συγγενή δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας;
  Ερωτώ επωνύμως μιας και χλευάζετε τους ανώνυμους σχολιαστές αν και όλοι αντιλαμβανόμαστε το λόγο της ανωνυμίας
  Ελένη Πετσιώτη

  • Εις αναμονήν λοιπόν των συμβούλων ώστε να γράψουν την απάντηση…. Καθώς εχτές οι απαντήσεις ήταν άμεσες, σήμερα πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή. Αύριο βέβαια μπορούμε να πάμε κ για καφεδάκι στο γραφείο της όπως μας προτρέπει για να πάρουμε απαντήσεις.

 5. Κακώς απατάει συγγνώμη απανταει σε κακοήθειες βέβαια σαν υπεύθυνη Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Άργους-Μυκηνών πιστεύω αφού δεν είναι καν αιρετή θα έχει πλούσιο βιογραφικό

 6. Νομίζω ότι και άλλοι που γράφουμε εδώ γνωριζόμαστε με τα 2 πρόσωπα που θίγονται στο εν λόγο άρθρο. Αν όχι φιλικές σχέσεις τουλάχιστον ένα χαμόγελο στο δρόμο όταν βλεπόμαστε. Αν σας ενδιαφέρει να κάνουμε επώνυμες ερωτήσεις-κριτικές γιατί δεν οργανώνεται συναντήσεις με το κοινό του δήμου αντί να για blogging.
  Και όταν γίνονται ερωτήσεις που θίγουν αξιοκρατία (περί επίπεδου εκπαίδευσης που δικαιολογεί την θέση κάποιου ή με ποιες διαδικασίες έγιναν επιλογές καλό είναι να απαντώνται, και όχι να αλλάζουμε το θέμα του τύπου “Ποιος το ρώτησε αυτό, θέλουμε όνομα” ή “Δεν θα περάσουν τακτικές του παρελθόντος”. Εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω τι γινόταν στο παρελθόν και τι διορθώσατε. Τεκμιερώστε το λοιπόν με επιχειρήματα.

 7. Δε μας ε’ιπες κυρία μου με τι προσόντα και ποιο τρόπο εγινε η επιλογή σας ως προεδρου της Σχολικής Επιτροπής, αποκλείοντας λοιπούς αιρετούς Δημοτικούς Συμβούλους.Και επειδή όλα στη διαφάνεια το μηνιάτικο πόσο είναι.Φτάνει για φανταχτερή εμφάνιση στη εξέδρα των επισήμων στη παρέλαση έχοντας πίσω αιρετούς.Λίγη περίσκεψη και λιγότερη πρόκληση να στοχεύσεις και δε θα χάσεις.Σκέψου …….το…..

 8. Ερωτηση γιατι μπορει καπου να μπερδευομαι ή να υπάρχει συνωνυμία.
  “Περιστατικά του παρελθόντος που διέθεταν το δημόσιο χρήμα σε συγγενείς ή πολιτικούς φίλους δεν θα υπάρξουν σε αυτή την σχολική επιτροπή. ”
  δηλώνει η κ. Δαμασκηνού.
  Ερωτω λοιπόν:
  Μεσα σε αυτη την αποφαση απο 19/09/2014 περί
  «Καθορισμού Διοικητικού Συμβουλίου Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία: «Σχολική Επιτροπή Δήμου Άργους –
  Μυκηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης»
  υπάρχει κάποιο όνομα το οποίο σήμερα υπάρχει και στην ανακοίνωση για τους προμηθευτες;
  Αντικαταστάθηκε;
  Η εν λόγω απόφαση:
  https://diavgeia.gov.gr/luminapi/api/decisions/%CE%9280%CE%A0%CE%A9%CE%A8%CE%94-%CE%98%CE%92%CE%98/document?inline=true

 9. Να δωσει απαντησεις στα κακοπροαιρετα σχολια και στις.ειρωνιες? Γιατι να πεσει σ αυτο το επιπεδο.. αφηστε τη λασπολογια μεσω ιντερνετ. Μεσα στη δημοσιευση της εχει τηλ και διευθυνση. Να πανε εκει οι νταηδες , ειρωνες , ξερολες και οι “αδικημενοι” της φετινης χρονιας(αλλα χορτατοι απο τις προηγουμενες χρονιες) να πουν οτι εχουν να πουν.. this is ξεφτιλα..

   • Δε θελω να σας κοψω τη χαρα αλλα δεν ειμαι εγω η Ντεπη.. Παρ ολα αυτα ομως ειναι κριμα για εκεινη που δεν δημοσιευει κλησεις και κουβεντες που δεχτηκε απ αυτους που ετρωγαν τοσα χρονια και χορταιναν απο τα χρηματα για τα αναλωσιμα των σχολειων… Και οσο για τα πτυχια που ζητουν οι απο πανω κ οι απο κατω στα σχολια, ψαξτε και τους υπολοιπους και τους παλιους δημοτικους συμβουλους που εκαναν τοσα χρονια ρουσφετια και εβαζαν σε θεσουλες πολυ κοσμο (αν μιλησω σε 2ο πληθυντικο θα φυγουν μαχαιρια βεβαιως βεβαιως) για τα πτυχια τους.. αλλα τοτε δεν ενοχλουσε κανεναν γιατι εκαναν ολοι τη “δουλιτσα” τους..

    • και τι μας νοιάζει εμάς για μνμ που δέχεται; κι εμεις δεχόμαστε καθημερινά απειλές και βρισίδια χωρίς να έχουμε κάνει τίποτα. επίσης αν η κ. ντέπυ δεν έχει καταλάβει οτι ειναι πρόεδρος μια επιτροπής και οτι ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑ , όχι απαραιτήτως σε μας εδώ , αλλά να απαντά σε όλες τις ερωτήσεις εμείς δεν φταίμε. δεν είναι όλα ωραία και παραμυθένια. πάλι η ιδια μανιέρα κι από εσάς , τι κάναν οι άλλοι τι δεν έχουν . αυτα να τα ψάξεις εσύ και να μας τα πεις. όλα εμείς θα τα λέμε. πες μας κάτι ουσιαστικό και μην γράφεις σαν φερέφωνο της φίλης σου. δεν έχει γραφείο η σχολική επιτροπή; τι μας νοιάζει εμάς αν είναι φίλη σου; δεν είμαστε αναγνώστες σε κουτσομπολίστικο περιοδικό. μια άκρη προσπαθούμε να βγάλουμε ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ.

     • μην περιμενετε απαντησεις .Εχει πεσει γραμμη ανωθεν Γραμμη που την ακολουθουν οχι μονο οι παρατρεχαμενοι-ως ειναι φυσικο και αναμενομενο-αλλα και λογης λογης “λογικοι”.συλλογοι,μορφωμενοι και λοιποι ισαποστακηδες που ριξαν επιτελους τις μασκες να ξερουμε με ποιους εχουμε να κανουμε

   • Να της πω εγω να απαντησει? τι ειναι ? το σκυλι μου ειναι να της δωσω εντολη?? κι ευχαριστω για την ειρωνια σας που θα ανεβειτε επιπεδο.. Ισως τοτε συνεννοηθουμε..

  • Τι θα πει: ”Να δωσει απαντησεις…” Δεν πρέπει να δωσει απαντήσεις δηλαδη;Ετσι…ό,τι γουστάρουμε κάνουμε;Με δημόσιο χρήμα;Μαγαζί μας είναι ο Δήμος;Για συνέλθετε λιγάκι….Και αφήστε τα περί νταήδων,ξερόλων κλπ, Στην ταμπακέρα…..

 10. Τι πτυχια εχει η “κυρια” εχετε ψαξει?Πως γινεται να ειναι κανενας σε τετοια θεση χωρις να εχει βγαλει σχολειο μου λετε?Επειδη γνωριζω δεν εχει ουτε ενα…Ουδεποτε δεν τελειωσε το λυκειο.Πως αφηνουμε τη εξουσια σε τετοια χερια και δη σ εναν τομεα που αφορα την εκπαιδευση???

 11. Αναγκαζόσαστε να απαντήσετε στα αυτονόητα; Αυτή είναι η δουλειά σας . Να απαντάτε σε κάθε πολίτη σε κάθε του ερώτηση που αφορά την επιτροπή σας. Εμείς δηλαδή που περιμένουμε να πράξετε ΤΑ αυτονόητα τι να πούμε δηλαδή; Αοριστία και καμια ουσία . Όσους κειμενογράφους και να αλλάξετε , γιατι αυτό δικό σας κείμενο δεν είναι ,πάλι προσπαθείτε να θολώσετε τα νερά παρά να ξεκαθαρίσετε την υπόθεση.

 12. Με τέτοια φώτο και είναι μόνο πρόεδρος σχολικής επιτροπής? Άλλες με λιγότερα προσόντα έχουν φτάσει ψηλότερα …κρίμα τα νιάτα και τη τσαχπινιά!

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στα Πυργιώτικα

Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία το απόγευμα της Δευτέρας 15 Αυγούστου, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα σε αγροτοδασική έκταση στα Πυργιώτικα Αργολίδας είναι οριοθετημένη. Η...

Συγκέντρωση υπογραφών για να δημιουργηθεί κέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης στο Άργος

Συγκέντρωση υπογραφών έχει ξεκινήσει στο ίντερνετ με αίτημα να δημιουργηθεί στην πόλη του Άργους "Σπιτάκι Ανακύκλωσης" με ανταποδοτικό χαρακτήρα.  Η συλλογή υπογραφών γίνεται στην ηλεκτρονική...

Μεγάλη πυρκαγιά κοντά στα Πυργιώτικα Ναυπλίου • Φωτιά και στα Λευκάκια

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή των Πυργιιώτικων του Δήμου Ναυπλιέων  λίγο πριν της 2.30 το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Αυγούστου. Η εστία της φωτιάς...

Ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός για την Κοίμηση της Θεοτόκου, στο Άργος

  Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε το βράδυ της Κυριακής 14 Αυγούστου στον ιερό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Άργος, τον μέγα πανηγυρικό εσπερινό και τη...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Ευρωπαϊκό Στίβου: Χρυσό μετάλλιο η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 35χλμ. βάδην

Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 35χλμ. βάδην! Στo...

Μια όμορφη ρεμπέτικη βραδιά στο Ναύπλιο…

Ήταν μια μαγική μουσική βραδιά, την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου,...

Τρεις συλλήψεις τον Δεκαπενταύγουστο σε χωριά του Ναυπλίου για κατοχή κάνναβης

  Συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας 15 Αυγούστου, σε κοινότητα...

Έρχεται τετραήμερος καύσωνας και αφρικανική σκόνη

Έρχεται κύμα υψηλών θερμοκρασιών έως 41-42 βαθμούς Κελσίου σε...

Μητροπολίτης Ναυπάκτου: Η φράση «Καλή Παναγιά» δεν στέκεται ούτε λεκτικά ούτε θεολογικά

Στην ευχή «Καλή Παναγιά» αναφέρθηκε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και...

Συναυλία στην Καρυά Αργολίδας με Θοδωρή Κοτονιά και Βιολέτα Ίκαρη

Tην Τετάρτη 17 Αυγούστου, στις 9.30μμ, στην πλατεία της...

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στα Πυργιώτικα

Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία το απόγευμα της Δευτέρας...

Προτείνουμε...