Το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου – Ερμιονίδος καταγγέλλει την απόφαση κατάργησης του ΙΚΑ Κρανιδίου

 

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου – Ερμιονίδος καταγγέλλει την απόφαση της Κυβέρνησης να καταργήσει το ΙΚΑ Κρανιδίου και να μεταφέρει τις υπηρεσιακές του δραστηριότητες στο ΙΚΑ Ναυπλίου.

 

Όπως αναφέρει σε επιστολή προς τους αρμόδιους:

 

Μ΄ αυτήν την απόφαση όλη η μεγάλη αυτή περιοχή της Ερμιονίδος και από οδικής εξυπηρέτησης προβληματική περιοχή, θα μείνει χωρίς την νευραλγική αυτή υπηρεσία, και δυστυχώς οι εργαζόμενοι , οι συνταξιούχοι, οι εργοδότες, οι μικρομεσαίοι, οι επαγγελματίες, οι αγρότες κ.λ.π., μετά την επικείμενη ενοποίηση των Ταμείων θα πρέπει να μεταβαίνουν στο Ναύπλιο, χάνοντας μια ολόκληρη ημέρα από την εργασία και την ζωή τους, υποβαλλόμενοι και στα πρόσθετα έξοδα που συνεπάγεται αυτή η ταλαιπωρία.

 

Έτσι αντί για την θρηλούμενη αποκέντρωση προκύπτει υπερσυγκέντρωση και αντί για εξυπηρέτηση των πολιτών επιφυλάσσεται ταλαιπωρία τους.

 

Όλοι γνωρίζουμε ότι στα πλαίσια του 3ου υπερμνημονίου θα συρρικνωθούν οι υπηρεσίες του Κοινωνικού Κράτους καθώς και τα υποσυστήματά του.

 

Δεν περιμέναμε όμως ποτέ ότι η Ελληνική Κυβέρνηση στα πλαίσια αυτά δεν θα είχε ούτε την στοιχειώδη ελευθερία να διατηρήσει το δίκτυο στοιχειωδών υπηρεσιών για να μην ταλαιπωρούνται τουλάχιστον οι απόμαχοι της εργασίας και οι γέροντες όπως τις δεκαετίες του 1950 και 1960.

 

Δυστυχώς όλα αυτά συμβαίνουν με μια κυβέρνηση που υποσχέθηκε το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή να σταματήσει την διάλυση των Κοινωνικών δομών.

 

Η Εργατική Τάξη της Ερμιονίδας, του Ναυπλίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής απαιτεί την άμεση ανάκληση αυτής της απόφασης έστω και την ύστατη στιγμή.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια