Ανακοίνωση του ΚΚΕ Αργολίδας για τα ιστορικά ψεύδη της Χρυσής Αυγής σχετικά με τον Αχλαδόκαμπο

Η Τ.Ε. Αργολίδας του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με πρόσφατο κείμενο της Χρυσής Αυγής Αργολίδας που αναφερόταν με παραποίηση της ιστορικής αλήθειας στα γεγονότα στον Αχλαδόκαμπο στις 18 Σεπτεμβρίου 1944:

 

Για άλλη μια φορά τα μέλη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης ΧΑ, ως γνήσιοι απόγονοι του Γκαίμπελς επιχειρούν να διαστρεβλώσουν την ιστορική αλήθεια. Η προσπάθεια τους θα πέσει στο κενό γιατί ότι γράφτηκε με αίμα δεν μπορεί να σβήσει με βρώμικο μελάνι. Ο Ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά ότι το ΕΑΜ, που συσπείρωσε τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού και το ένοπλο τμήμα του ο ΕΛΑΣ, αντιστάθηκαν με γενναιότητα απέναντι στους Γερμανούς Ναζί που ματοκύλισαν όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα. Τους πονάει πολύ που ο ΕΛΑΣ στον οποίο συμμετείχαν κομμουνιστές και άλλοι πατριώτες αγωνιστές, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη συντριβή του Χίτλερ από τη Σοβιετική ένωση και τον Κόκκινο Στρατό.
Οι υμνητές του Χίτλερ – Μουσολίνι – Φράνκο – Παπαδόπουλου κ.λ.π. καλλιεργούν το ρατσισμό, το μίσος απέναντι στους άλλους λαούς, το χυδαίο αντικομουνισμό. Στοχοποιούν μετανάστες, πρόσφυγες, αντιφασίστες, λαϊκούς αγωνιστές. Ιδρύουν δουλεμπορικά γραφεία για να εφοδιάζουν με “φτηνούς” εργαζόμενους συγκεκριμένους εργοδότες, με τους οποίους έχουν κρυφές ή φανερές σχέσεις. Η οργανωτική δομή και η δράση της είναι αντίγραφο της οργάνωσης και του τρόπου δράσης των δολοφονικών χιτλερικών ταγμάτων εφόδου.

 

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, το 1944 τα τάγματα ασφαλείας, δηλαδή οι ντόπιοι συνεργάτες των Γερμανών που πολεμούσαν στο πλευρό τους ενάντια στον Ελληνικό λαό που αντιστεκόταν στον ναζισμό-φασισμό, που υμνούν τα μέλη της Χ.Α στην ανακοίνωση τους, παρόλο που το βράδυ της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 έφυγαν και οι τελευταίοι Γερμανοί από την πόλη του Άργους, τα τάγματα ασφαλείας δεν ε­πιτρέπουν στο λαό να χαρεί, γιατί έχασαν μια μάχη τα αδέλφια τους οι φασίστες.

 

Έτσι ο ΕΛΑΣ ανταπαντά στις 15.9.1944 στην πόλη και καλούν τον πληθυσμό ή να εξέλθει στα χωριά ή να κρυφτεί στα υπόγεια κατά τη διάρ­κεια των εχθροπραξιών. Τη λύση τελικά την έδωσε η μάχη του Αχλαδοκάμπου στις 18.9.1944 ανάμεσα στο 6° Σύνταγμα του ΕΛΑΣ και τον εκεί Λόχο των ΤΑ. Τα τάγματα ασφαλείας κατατροπώθηκαν, ο Αχλαδόκαμπος κατελήφθη και ελευθερώθηκε από τον Ελληνικό Απελευθερωτικό Στράτο(ΕΛΑΣ).

 

Η ιδεολογία που πιστεύουν είναι ότι πιο μαύρο και αντιδραστικό έχει γεννήσει η ανθρωπότητα. Οι μνήμες είναι νωπές, οι ναζιστές είναι ανεπιθύμητοι και το λαϊκό κίνημα δεν θα τους αφήσει να ανασάνουν.

1 σχόλιο

  1. Η αδελφοκτονία ρου 44 στον Αχλαδόκαμπο κανένα μέρος δεν τιμά. Εχοντας νεκρό θείο γνωρίζω την ιστορία κι από τις δυο παρατάξεις. Το πάθος οδήγησε ένα κεφαλοχώρι 1.500 ψυχών στο μακελειό 120 και μετά στη μετανάστευση των παιδιών του. Σήμερα, ας συνεχίσουμε να γλείφουμε πληγές μια και βουλιάξαμε τη βάρκα ξανά όπως το 1922 και το 1944.αντί να ενωθούμε και να ανασκουμπωθούμε.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια