100.000 € από το νοσοκομείο Ναυπλίου στο νοσοκομείο Άργους – Διαμαρτυρία εργαζομένων

 

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ναυπλίου, με απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας αποφασίστηκε «σκανδαλωδώς» η μεταφορά των χρημάτων από το νοσοκομείο Ναυπλίου στο νοσοκομείο Άργους, για ορθοπεδικό υλικό.
Με ανοιχτή επιστολή τους προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ξάνθο, το Διοικητή 6ης Υ.ΠΕ. κ. Γιαννόπουλο, τους Υποδιοικητές 6ης Υ.ΠΕ. κ. Ζαμπάρα και Κωστακιώτη, και κοινοποίηση προς τη Διοικήτρια Γ.Ν.Αργολίδας κ. Φλώκου και Αν. Διοικητή Γ.Ν.Ναυπλίου κ. Φαράντο, ζητούν την ανάκληση της απόφασης:

 

«Μετά την αχαρακτήριστη “διαρροή” από την 6η Υ. ΠΕ. του γνωστού εγγράφου “σχεδίου” νέου οργανισμού του Γ.Ν.Αργολίδας με το οποίο επιχειρείται το ουσιαστικό κλείσιμο της Ν.Μ.ΝΑαυπλίου έχουμε πλέον και επίσημο έγγραφο με Α.Π. 38370/15,9,16 από την 6η Υ. ΠΕ. με το οποίο αποφασίζεται σκανδαλωδώς η μεταφορά 100.000 ευρώ από τη Ν.Μ.Ναυπλίου στη Ν.Μ.Άργους για ορθοπεδικό υλικό.

 

Υπενθυμίζοντας ότι είναι η δεύτερη συνεχής χρονιά που επιχειρείται το ίδιο (πέρσι έγινε απόπειρα μεταφοράς 100.000 ευρώ πάλι από τη Ν.Μ.Ναυπλίου στη Ν.Μ.Άργους που ευτυχώς με διαμεσολάβηση της Διοικητικής Διευθύντριας Ναυπλίου απετράπη την τελευταία στιγμή) θέτουμε τα εξής ερωτήματα:

 

• Με εισήγηση ποιου ή ποιών υπαλλήλων από τη Ν.Μ.Άργους επιχειρείται κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι η Διοικήτρια μας διαβεβαίωσε ότι δεν έχει καμία ανάμιξη και ο Αν. Διοικητής μόλις χθες ανέλαβε;
• Γιατί στοχοποιείται και πάλι η Ν.Μ.Ναυπλίου και γιατί επιχειρείται το κλείσιμο αυτής μέσω οικονομικής εξαθλίωσης;
• Γιατί πρέπει να ενισχυθεί οικονομικά με ορθοπεδικό υλικό η Ν.Μ.Άργους όταν η Ν.Μ.Ναυπλίου δεν καλύπτεται κατά τις εφημερίες με ορθοπεδικό ιατρό;
• Γιατί αγνοούνται και μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα χρόνια αιτήματα της Ν.Μ.Ναυπλίου (θέρμανση, φάρμακα, τρόφιμα, μισθοδοσία επικουρικών ιατρών, χειρουργικά εργαλεία κλπ);

Προφανές είναι ότι η έλλειψη αυτών των χρημάτων θα επιφέρει σωρεία προβλημάτων στη Μ.Ναυπλίου με απρόβλεπτες συνέπειες.

 

14374644_572766349573693_641047346_o

 

Η απάντηση του διοικητή της 6ης Υ. ΠΕ.

Δεν έχουμε οποιαδήποτε αντίρρηση να επανεξετάσουμε στην απόφασή μας για τη μεταφορά των 100.000€ στον Π.Υ της Ν.Μ. Άργους (που πάρθηκε με σκοπό να ενισχυθεί η προμήθεια ορθοπαιδικού υλικού), αρκεί να μας τεκμηριώσετε με στοιχεία ποιες ακριβώς ελλείψεις θα μείνουν ακάλυπτες στη Ν.Μ. Ναυπλίου λόγω της μεταφοράς αυτής.

 

Με την ευκαιρία θα μας επιτρέψετε δύο ακόμα παρατηρήσεις.

 

α) Η αναφερόμενη από εσάς μη επαρκής εφημεριακή κάλυψη από τους ορθοπαιδικούς της Ν.Μ. Άργους, δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για άρνηση πρόσθετης επιχορήγησης εφόσον αυτή είναι κοινωνικά αναγκαία. Λογική «δούναι και λαβείν» δεν χωρά σε αυτές τις διαδικασίες. Από τη στιγμή που είναι απαραίτητο για τους πολίτες του Νομού Αργολίδας να αυξηθεί η προμήθεια ορθοπαιδικού υλικού, αυτό θα πρέπει να γίνει.

 

β)Η αναφερόμενη από εσάς «επιχείρηση κλεισίματος» της Ν.Μ. Ναυπλίου, δεν τεκμηριώνεται από πουθενά-ούτε βέβαια και από το σχέδιο οργανισμού του Γ.Ν. Αργολίδας που έχουμε προτείνει ως διοίκηση της 6ης ΥΠΕ.

 

Η αναγκαία αναδιοργάνωση των υγειονομικών υπηρεσιών του Νομού Αργολίδας είναι μια αρκετά σημαντική υπόθεση και στην συζήτησή της δεν χωρούν ούτε τοπικιστικές προκαταλήψεις ούτε άλλου είδους μικροπολιτικές σκοπιμότητες.