Ο Δήμος Ναυπλιέων «έκλεψε» τη Μονή Αυγού από την Ερμιονίδα

 

Μπορεί η Μονή Αυγού να ανήκει στα όρια του Δήμου Ερμιονίδας (Δίδυμα) και εκκλησιαστικά στη Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Ερμιονίδος, ωστόσο ο Δήμος Ναυπλιέων τη θεωρεί δική του και πως ανήκει στα Ίρια…

 

Αυτό τουλάχιστον διαβάζει κανείς σε δύο σελίδες στην επίσημη δημοτική ιστοσελίδα (δείτε εδώ και εδώ).

 

Ο Διοικητής της Ιεράς Μονής Αυγού, ιερομόναχος Κοσμάς Κωνσταντινίδης, με επιστολή του στο δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο αλλά και τους συντάκτες του σάιτ, ζητά να αποκατασταθεί η αλήθεια:

«Παρακαλώ να προβείτε στην διόρθωση των στοιχείων σχετικά με την Ιερά Μονή Αυγού, στον τομέα της Ιστοσελίδας σας: Αρχαιολογικοί Χώροι – Σημεία Ενδιαφέροντος-Μονή Αγ. Δημητρίου Αυγού (Ίρια).

Συγκεκριμένα, οφείλετε να γνωρίζετε, ότι η Μονή Αυγού βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Ερμιονίδας και όχι του Δήμου Ναυπλιέων. Επίσης ανήκει στην κοινότητα Διδύμων και όχι των Ιρίων. Πλείστα ιστορικά στοιχεία, προεδρικά διατάγματα, ακόμα και δικαστικές αποφάσεις μαρτυρούν την αλήθεια αυτή. Επίσης εκκλησιαστικώς ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος & Τροιζηνίας, κάτι που επιβεβαιώνεται στο προεδρικό διάταγμα της εκ νέου Συστάσεως της Μονής (τευχ. Β΄ Αρ. Φύλλου 758 29 Απριλίου 2015).

Επειδή λοιπόν, δημιουργούνται συγχύσεις, αντιπαραθέσεις και σκανδαλισμός των πολιτών, αμφοτέρων των Δήμων, αλλά και προσκυνητών της Μονής, και επιπλέον,η σπουδαιότητα του, πλούσιου σε ιστορία και ομορφιές, Δήμου Ναυπλιέων δεν επιτρέπει τέτοιες ανακρίβειες, σας παρακαλώ για την διόρθωση του ως άνω τομέα της Ιστοσελίδας σας.

Τέλος σας πληροφορώ ότι η Μονή τελεί πλέον υπό διοίκηση, υπάρχει μόνιμος κάτοικος σε αυτήν, ενώ ο Δήμος Ερμιονίδας συμβάλλει ενεργά στην προσπάθεια διατήρησης και επαναλειτουργίας της».

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια