Τρία σκίτσα του 19ου αιώνα από την καθημερινή ζωή στην Αργολίδα

Παρουσιάζουμε τρία σκίτσα που δημιουργήθηκαν από ξένους επισκέπτες στην Αργολίδα τον 19ο αιώνα και αναφέρονται στην καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής..

 

Το πρώτο σκίτσο ανήκει στον Γάλλο λοχαγό Eugène Peytier που μέχρι το 1836 είχε αναλάβει την τοπογράφηση του νέου ελληνικού κράτους. Το σκίτσο υπάρχει στο λεύκωμα «The Peytier Album» (συλλογή: Ελληνική Βιβλιοθήκη – Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης). Το έργο ονομάζεται «The “madman”of Nafplion» και απεικονίζει έναν …τρελό τύπο του Ναυπλίου.

trelos-nafplioy

 

Τα δύο άλλα σκίτσα ανήκουν στον Γερμανό περιηγητή Amand von Schweiger-Lerchenfeld και δημιουργήθηκαν το 1887. Το πρώτο έχει υπότιτλο «Pope auf dem Wege zur Taufe» (Ο παπάς στο δρόμο για τη βάπτιση) και αναφέρεται στην περιοχή του Άργους. Και το δεύτερο αφορά την Αργολίδα και έχει τίτλο «Ein Pallikare, der seinen Gürtel anlegt»(Ένα παλικάρι φτιάχνει τη ζώνη του).

desimo-zonhs

 

papas-vasptisma

Γ. Νικολόπουλος

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια