Ομιλία Γκιόλα σε φοιτητές από τις ΗΠΑ με θέμα την εκπαίδευση για τα παιδιά των Ρομά

Σε φοιτητές Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον των ΗΠΑ μίλησε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας, ο οποίος παρευρέθηκε στην εκδήλωση για την τελετή λήξης του προγράμματος “Study Abroad- Greece and Europe- Travelers, Migrants & Tourists Greece 2016 ” του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον (University of Washington), που συνδιοργάνωσαν και συνδιηύθυναν οι Δρ. Αναστάσιος Λαγός και η Δρ. Νεκταρία Κλαπάκη.

 

Κεντρικό θέμα της εργασίας που εκπονούν είναι οι συνθήκες διαβίωσης των Ρομά στην Ευρώπη και στα πλαίσια τη έρευνάς τους θέλησαν να καταγράψουν την κατάσταση και στο νομό μας. στην Αργολίδα. Για την υπάρχουσα κατάσταση με τους Ρομά του νομού μίλησε ο κ. Γκιόλας που αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο σχεδιασμό που υπάρχει, μέσα από ειδικά προγράμματα, για την εκπαίδευση των παιδιών τους , από την ηλικία δημοτικού σχολείου καθώς κρίνεται απαραίτητη για την καλύτερη κοινωνική τους ενσωμάτωση, την καλύτερη διαβίωση και, αργότερα, για να έχουν ευκαιρίες απασχόλησης. Ο κ. Γκιόλας περιέγραψε, σε γενικές γραμμές, τον τρόπο ζωής, τις ιδιαιτερότητες των Ρομά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε σχέση με προκαταλήψεις και στερεότυπα.

 

Στην ίδια εκδήλωση ήταν καλεσμένος και ο Αστυνομικός Διευθυντής Αργολίδας κ. Παν. Πούπουζας που κατέθεσε, επίσης, ενδιαφέροντα στοιχεία, από την υπηρεσιακή του εμπειρία.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια