Δήμαρχε σ’ ευχαριστούμε… (Άρθρο της Ελένης Πετσιώτη)

της Ελένης Πετσιώτη
της Ελένης Πετσιώτη

Δήμαρχε σ’ ευχαριστούμε που ισοπέδωσες το κέντρο του Άργους απ άκρο εις άκρο.

 

…Που κατέστρεψες το μοναδικό άλσος στο κέντρο της πόλης που ταλαιπωρείται από υψηλότατες θερμοκρασίες το καλοκαίρι κόβοντας όλα τα δέντρα με τη δικαιολογία πως ήταν «παλιά».

 

…Που στην προηγούμενη θητεία σου προσπάθησες και τα κατάφερες να κάνεις όλο το Άργος ένα φαιό νταμάρι. Συνέχισες με απόλυτη επιτυχία γκρεμίζοντας κάθε τι που συνιστούσε συλλογική μνήμη.

 

…Που στις μακέτες της διαβόητης Ανάπλασης δεν υπάρχει μέριμνα ούτε για ένα παγκάκι για το διαβάτη αλλά υπάρχει σχέδιο λεπτομερές για τα τραπεζοκαθίσματα και τις μοβ ομπρέλες.

 

…Που έχεις υψώσει τείχη στην Πλατεία Δημοκρατίας κρύβοντας τη νεοκλασσική Αγορά και τους στρατώνες του Καποδίστρια πίσω από τόνους τσιμέντου.

 

…Που αλλοιώνεις εντελώς τη φυσιογνωμία της πόλης φέρνοντας ποτάμια στο Άργος το «πολυδίψιον» και χτίζοντας γέφυρες που – σε παγκόσμια πρωτοτυπία- αντί να ενώνουν χωρίζουν την πόλη σε Ανατολική και Δυτική.

 

…Που έχεις κάνει τους δρόμους απροσπέλαστους σε τροχοφόρα και πεζούς.

 

…Που, συνεπικουρούμενος από την κρίση, έφερες γρηγορότερα το θάνατο του εμποράκου.

 

…Που, ενώ ζούμε σε μια πόλη εργοτάξιο δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας για τους πολίτες με αποτέλεσμα γέροι, νέοι, μανάδες με καρότσια, να κυκλοφορούν ανάμεσα από κυβόλιθους, σίδερα που προεξέχουν, μπουλντόζες και γερανούς.

 

…Που στις μέρες σου τα μηχανάκια κυκλοφορούν στα πεζοδρόμια και τα αυτοκίνητα παρκάρουν στους πεζόδρομους και στην πλατεία.

 

…Που περπατάμε στο κέντρο της πόλης και φοβόμαστε μην πατήσουμε τη σκιά μας.

 

…Που έστησες χριστουγεννιάτικο δέντρο πάνω στα μπάζα.

 

…Που δείχνεις το σεβασμό σου για τα μνημεία της πόλης σου και την απαράμιλλη αισθητική σου, σβήνοντας τα φώτα απ το κάστρο για να τοποθετήσεις αστέρι με λεντάκια.

 

Τελειώνοντας να εκφράσουμε και το θαυμασμό μας για όλη αυτή την εκκωφαντική σιωπή που έχεις επιβάλλει στην πόλη.

 

Εκ μέρους όλης της Αργοναυπλίας να σ’ ευχαριστήσουμε που τέτοιες μαύρες μέρες για το χειμαζόμενο λαό, εσύ χαρίζεις σε όλους στιγμές πηγαίου γέλιου και ευθυμίας.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια